fbpx
  • Introvertált

    Így lehetsz jobb az értékesítésben csendes vállalkozóként!

    Read Time:5 Minute, 10 Second

     

    Az értékesítés introvertáltként ijesztő lehet, hiszen jól tudom, hogy te nem akarsz nyomulósnak, álszentnek vagy túlságosan eladásszagúnak tűnni. Bár első ránézésre úgy tűnik, hogy az extorvertáltaknak ez könnyű lehet. De hidd el, hogy ha egyszer te is tudatosan felépíted az értékesítési folyamatodat, elkezded megosztani az értékeidet, az egyediségedet, akkor máris megkülönböztetheted magad a piacon, és az értékesítés is könnyebbé válik.

    Ez fog ugyanis segíteni neked abban, hogy megtaláld azokat az ügyfeleket, akikkel öröm együtt dolgozni.

    Sőt, ez fog ahhoz is hozzásegíteni, hogy ne neked kelljen futni az emberek után, hanem ők jöjjenek hozzád, ők akarjanak veled dolgozni.

    Ne feledd, hogy ha a te utad másképp néz ki, mint a jól ismert, neves szakértőké, akkor az még egyáltalán nem jelenti azt, hogy kevésbé értékes.

    Ha belefáradtál abba, hogy csendes vállalkozóként, introvertáltként vagy érzékeny személyiséggel vállalkozóként félsz az értékesítéstől, akkor engedd meg, hogy ebben a bejegyzésben segítsek neked új nézőpontokat megismerni.

  • Uncategorized

    Önreklám a saját szabályaid szerint

    Read Time:4 Minute, 47 Second

     

    Elég csak megemlítenem a marketing szót, máris sok vállalkozónak görcsbe rándul a gyomra. És akkor még az önmarketing, az önreklám szóba sem kerül. Tapasztalataim szerint ennek elsősorban az az oka, hogy a marketingről még mindig a rámenős, tukmálós értékesítési stratégiák jutnak eszünkbe.

    Mindig szomorúsággal tölt el, amikor azt látom, hogy hány értékes vállalkozó hátrál meg azért, mert azt gondolja, hogy a marketing és az önmarketing/önreklám valami olyan dolog, ami ijesztő, ami nehéz, amit nem tud megugrani – elsősorban a benne dolgozó félelmek miatt. Ebben a blogbejegyzésben azt szeretném megmutatni neked, hogy lehet ez más is. Játszhatsz a saját szabályaid szerint is. Mutatom hogyan!

  • Blog

    4 tipp, hogy hatékonyabb legyél!

    Read Time:3 Minute, 34 Second

     

    Amikor elhatároztad, hogy vállalkozó leszel és saját magad osztod be az idődet, akkor nem erre számítottál, igaz?

    Business coachként sok kisvállalkozóval találkozom, akik csak a vállalkozásuk indítása után szembesülnek azzal, hogy bizony az időbeosztás egy sarkalatos pontja a vállalkozói életnek.

    Nem könnyű jól gazdálkodni az idővel. Ha introvertáltként vállalkozol, akkor pedig az időgazdálkodás mellett az energiagazdálkodásodra is figyelmet kell fordítanod. Hiszen bennünket sokkal hamarabb lemerít a túl sok interakció.

    De ne keseredj el! Hoztam ma 4 tippet, amivel hatékonyabban vállalkozhatsz. Nem csak akkor, ha introvertált vagy!

  • Blog

    Az introvertáltak csendes ereje

    Read Time:2 Minute, 18 Second

     

    Mielőtt elindítottam ezt az oldalt, ahol introvertáltaknak segítek önazonos vállalkozást építeni, sokat gondolkodtam, hogy belevágjak-e. Nem tudtam, hogy milyen fogadtatása lesz, érdekel-e egyáltalán majd valakit ez a téma, esetleg nem fognak-e kinevetni miatta.

    Vicces, nem?

    Pont azokat a kifogásokat soroltam, amikkel business coachként én is találkozom introvertált ügyfeleimnél.

    Arra gondoltam, hogy hogyan tudnék hiteles lenni az ügyfeleim szemében, ha közben eltitkolom azokat a félelmeket, nehézségeket és küzdelmeket, amelyekkel nekem is szembe kellett néznem. Azért született meg ez a honlap, hogy segítselek és inspiráljak akkor, ha te is introvertáltként vállalkozol.

  • Introvertált

    7 jel, hogy introvertált vagy

    Read Time:4 Minute, 55 Second

     

     

    Ha félénk vag, akkor introvertált is?
    Biztos vagyok benne, hogy te is hallottad már ezt a kérdést. Tegyük tisztába rögtön az elején!

    Az, hogy introvertált vagy egyáltalán nem jelenti azt, hogy félénk is vagy. Bár igaz, hogy az introvertáltak nem szeretik a túl sok interakciót, de ennek oka nem a félénkségben keresendő. Sokkal inkább abban, hogy az ilyen személyiségű emberek elfáradnak a nyüzsgésben és a pörgésben. Olyan, mintha lemerülne az akkumulátoruk. Szükségük van visszavonulásra, hogy feltöltődjenek. Emiatt gyakran csendesnek és visszahúzódónak tűnnek mások szemében. És talán innen ered az a tévhit is, hogy szerények vagyunk.

    Introvertáltként én sem mondanám magam szerénynek. Az igaz, hogy szeretek gondolkodni, mielőtt beszélek. Fontos számomra, hogy utána tudjak járni annak, amit kimondok, mielőtt kimondom. Emiatt nem is vagyok túl közlékeny az elején, kifejezetten nem szeretem az ötletbedobálós megbeszéléseket. Én olyankor figyelek és gondolkodom. Igen, emiatt talán félénknek tűnök.

     

    Mit jelent introvertáltnak lenni?

  • Blog

    Így készíts üzleti tervet introvertáltként!

    Read Time:7 Minute, 1 Second

     

    Introvertáltként az egyik legjellemzőbb tulajdonságunk, hogy szeretünk felkészülni, előre tervezni. A legjobb az lenne a számunkra, ha előre látnánk, hogy mi hogyan fog történni. De tudjuk, hogy erre nem mindig van esély. Éppen ezért egy jó terv segíthet a bizonytalanság okozta stressz enyhítésében. Mutatom, hogy mire van szükséged ehhez!

  • Blog

    5 hatékony tipp introvertált vállalkozóknak az online megjelenéshez

    Read Time:2 Minute, 5 Second

     

    Biztosan sokat hallottál már arról, hogy az online jelenlét milyen fontos a vállalkozásod sikeréhez.

    De mi van akkor, ha az introvertált személyiséged miatt a digitális tér kihívást jelent számodra?

    Ne aggódj, segítek neked!

    Mint business coach a célom az, hogy olyan eszközökkel és olyan módszerekkel építsd az online megjelenésedet, amely tökéletesen passzol az introvertált személyiségedhez!

    Íme, öt tipp, amelyek segítenek neked elérni ezt a célt!

  • Blog

    Magabiztos és önazonos megjelenés az online térben

    Read Time:1 Minute, 58 Second

     

    „Magabiztos és önazonos megjelenés. Azt hiszem erre van szükségem”

    Ez volt az egyik ügyfelem válasza arra, amikor megkérdeztem tőle, hogy mire vágyna most a vállalkozásával kapcsolatban.

    Elgondolkodtatott. Elsősorban azért, mert nem ő az első, akitől ezt hallom.

    Tényleg ilyen nehéz ez számunkra? Tényleg ennyire nagy falatnak tűnik magabiztosan és önazonosan megjelenni a vállalkozásunkkal?

    Nézzük, hogy miért lehet így!

  • Blog

    Találd meg azt, ami feltölt!

    Read Time:29 Second

    Ismerd meg önmagad, találd meg, hogy mi tölt fel, és igyekezz időt fordítani rá!

    Fontosnak tartom az önismeretet. Azt, hogy tudjuk, hogy mivel tudunk töltekezni egy-egy nehezebb időszak után.

    Introvertáltként engem a csendes helyek töltenek fel. Szeretek a természetben sétálni.

    Zalában élek, nagyon szeretem a zalai dombokat! Mindig feltöltődök egy-egy kirándulás után.

    De mégis igazán akkor dobban nagyot a szívem, ha ilyet láthatok 🤩
    Mélyen magamba szívtam a friss hegyi levegőt, a csodás látványt, és elraktároztam az élményt! Hogy majd előhívhassam, ha fáradok, ha szükségem van egy kis plusz erőre! ❤️😊

    Helyszín: Zakopane – Lengyelország

    önmarketing


  • Blog

    Így legyél hatékonyabb – 7 tipp vállalkozóknak

    Read Time:2 Minute, 3 Second

     

    A siker egyik kulcsa szerintem a megfelelő hatékonyság, különösen számunkra, introvertált vállalkozók számára, akiket könnyen lefáraszt a túl sok interakció.

    Fontos, hogy megtaláljuk azokat a stratégiákat, azokat az eszközöket, amelyekkel hatékonnyá tehetjük a napjainkat úgy, hogy közben óvjuk az időnket és az energiánkat.

    A mai blogbejegyzésben 7 olyan módszert, gondolatot osztok meg veled, amelynek segítségével fokozhatod a termelékenységedet, mégpedig úgy, hogy kihasználod az introvertált személyiségedből adódó előnyöket.

    Kíváncsivá tettelek?

    Akkor olvass tovább!