fbpx
Blog

Vége a halogatásnak – Íme 5 tipp, amivel sikerülhet!

Read Time:2 Minute, 37 Second

 

Halogatsz?
Mindig önmagad után futsz?
Aztán mérges vagy, mert megint nem jutottál előrébb?

Jól tudom, hogy a halogatás mennyire megnehezíti egy vállalkozó életét. De ne aggódj, mert ebben a blogbejegyzésben megosztok veled 5 hatékony lépést, amellyel legyőzheted a halogatást és lelkesen vághatsz bele a feladatokba.

 

Felejtsd el a szorongást és indulj el az eredmények felé!

 

1.lépés: Ismerd fel a halogatás okait!

 

Tudd, miért halogatsz?

Az introvertáltak gyakran érzik magukat túlterheltnek vagy szorongónak, ami miatt elodázzák a feladatokat. Azonosítsd azokat a belső vagy külső tényezőket, amelyek hozzájárulnak a halogatáshoz.

Lehet, hogy attól félsz, hogy még nem elég tökéletes? Esetleg az tart vissza, hogy mit gondolnak majd mások?

Ha úgy érzed, hogy nem tudod megfogalmazni, hogy mi áll az állandó halogatásod mögött, akkor írj és segítek! Business coachként segíthetek neked egy más nézőpontból megvizsgálni a helyzetedet, és leszámolni a halogatással. Ide kattintva érsz el!

 

2.lépés: Tervezd meg a feladatokat!

 

Úgy érzed, hogy hatalmas hegyként tornyosulnak előtted a feladatok, és inkább neki se állsz, mert azt sem tudod, hogy hogyan fogj hozzá?

Ne feledd! A nagy hegyeket is kis lépésekkel másszák meg a hegymászók. Neked sincs szükséged másra, csak egyik lépést a másik után megtenni.

Bontsd le a feladatokat kisebb lépésekre, kisebb megoldandó feladatokra, így könnyebben kezelhetők lesznek. Lépésről lépésre haladj előre és kövesd a tervezett menetrendet!

 

3.lépés: Alakíts ki motivációs stratégiákat!

 

Ne csak a végső célt tartsd szem előtt!

Az előbb említett kisebb lépésekhez rendelj mérföldköveket és jutalmazd meg magad, ha elértél egyet. A legjobb, ha már a feladatok lebontásakor megfogalmazod, hogy mi lesz a jutalmad.

Nem kell nagy dologra gondolni, a lényeg, hogy neked motiváló legyen az adott jutalom. Ez a kis stratégia segíthet motivált maradni és ösztönözni az előrehaladást.

 

4.lépés: Hozz létre struktúrát és időkeretet!

 

Tervezd meg a munkaidődet!

Határozd meg, mikor és hol dolgozol a legtermékenyebben. Alakíts ki egy strukturált munkarendet és tartsd magad hozzá. Készíts időblokkokat a feladatoknak, hogy fókuszáltabban dolgozhass.

Introvertáltként mi abból töltődünk, ha nyugalomban, csendben, talán egy kicsit magányban töltünk időt. A napirended megtervezésekor ezt is vedd figyelembe!

Ha hajlamos vagy elfeledkezni önmagadról, akkor tervezd bele a munkarendedbe a pihenést is. 10-20 perc olyan tevékenység a nap folyamán, ami feltölt, jelentősen növelheti a hatékonyságodat!

 

5.lépés: Ne félj támogatást kérni, ha szükséged van rá!

 

Ha már mindent kipróbáltál, de egyedül nem boldogulsz, akkor kérhetsz segítséget.

Keress olyan vállalkozókat, akik hasonló problémákkal küzdenek, és motiváljátok egymást. Sőt, a leghatékonyabb, ha számon is kéritek egymást.

Az együttműködés és a támogatás segíthet felülkerekedni a halogatáson és lendületbe hozhatja a munkádat.

 

Tudom és tapasztalom is, hogy az introvertált vállalkozók számára a halogatás gyakori kihívás lehet.

De tudnod kell, hogy nem lehetetlen legyőzni. Ismerd fel a halogatás okait, tervezd meg a feladatokat, alakíts ki motivációs stratégiákat, hozz létre struktúrát és kérj támogatást másoktól. Vedd át az irányítást, és próbálj meg lelkes lenni a feladatok elvégzésében! Tartsd a szemed a célodon!

Meglátod sikerülni fog! 🙂

Ha pedig úgy érzed, segítségre van szükséged, akkor kattints ide az elérhetőségeimért, és vedd fel velem a kapcsolatot! Beszéljük  át, hogy miben van szükséged támogatásra, és én hogyan tudlak segíteni benne!

Ella

Introvertált vállalkozóknak segítek önazonos, magabiztos online megjelenés kialakításában, és a személyiségükhöz igazodó, stabilan növekvő üzlet felépítésében.