fbpx
Blog

Hogyan legyek látható online?

Read Time:3 Minute, 8 Second

Az internet elterjedésével az emberek vásárlási szokásai is megváltoztak. Mielőtt döntenek, ellenőriznek.

Ez azt jelenti, hogy ha hallanak egy szakértőről, akkor rákeresnek az interneten, és sok esetben az alapján szavaznak bizalmat, amit ott látnak.

Éppen ezért ha te vállalkozó, szakértő, tanácsadó, coach vagy bármilyen segítő szakember vagy, akkor számodra kiemelten fontos az online láthatóság. Azért, hogy ha rákeresnek a nevedre vagy a szolgáltatásodra, akkor az ott talált információk bizalmat sugározzanak, meggyőzzék az érdeklődőt a szakértelmedről, és arról, hogy te vagy a legjobb választás a számodra.

Nézzük, hogy mit kell ehhez tenned!

Introvertáltként, illetve érzékeny személyiséggel élőként ez nem könnyű. Tudom, mert én is így vállalkozom már 2012 óta. Engem is  kimerít a sok interakció, bennem is vannak félelmek az online megjelenéssel kapcsolatban. De miután megtaláltam azokat az eszközöket, amelyek tökéletesen illeszkednek a személyiségemhez, többé már nem okozott gondot és stresszt az online megjelenés. Megtaláltam azt a határt, amivel óvhatom az időmet és az energiámat, mégis látható vagyok. Business coachként ezen az oldalon és a szolgáltatásaim révén ebben segítek neked!

 

Nézzük, hogy mit tehetsz introvertáltként, hogy látható legyél az online térben!

 

Ne feledd, hogy introvertáltként egyedülálló képességeid és erősségeid vannak, amikre alapozhatsz. Ismerd fel és tudatosítsd őket!

Ha eddig még nem tetted vagy nem sikerült, akkor fordulj hozzám bizalommal, segítek! Kattint ide és foglalj egy ingyenes időpontot!

Ma hoztam néhány olyan tippet, ami arra vonatkozik, hogy hogyan hasznosíthatod az erősségeidet és hogyan építheted az önbizalmadat az online térben. Nézzük!

 

Összpontosítsd a szakértelmedre!

 

Biztos vagyok benne, hogy introvertáltként nagyon tájékozott és szenvedélyes vagy a saját szakterületeden. Mindennek alaposan utánajártál, felkészültél arra, hogy a legjobb tudásod szerint segítsd a célcsoportodat.

Összpontosít erre a szakértelemre, és használd fel az online jelenléted fejlesztésére.

Legyen szó blogbejegyzések írásáról, videók készítéséről vagy podcastok rögzítéséről, a lénye, hogy oszdd meg a tudásodat másokkal. Ez segít abban, hogy megalapozd a szakértői státuszodat, tekintélyed legyen a szakmádban, és ennek köszönhetően úgy válj láthatóvá, hogy azt kellene érezned, hogy állandóan önmagadat reklámozod.

 

Használd a közösségi médiát!

 

A közösségi média kiváló lehetőség az introvertáltak számára. Úgy léphetsz kapcsolatban a célközönségeddel, hogy ki sem kell mozdulnod otthonról. Így nem fárasztanak le a felesleges interakciók.

Persze itt is résen kell lenni, mert az állandó készenlét elszívhatja az energiáidat.

A lényeg, hogy nem kell minden platformon jelen lenned. Válassz egy vagy két felületet, olyat, amelyek illeszkednek a személyiségedhez és a céljaidhoz.

Például ha szeretsz írni, akkor koncentrálj a blogírásra vagy a LinkedInre. Ha vizuálisabb vagy, akkor gondolkodj el egy Instagram vagy Pinterest fiók létrehozásában.

Az erősségeidhez igazodó platformokra összpontosítva hiteles és vonzó tartalmat hozhatsz létre a célcsoportod számára. Ne feledd, hogy a felületek kiválasztásánál arra is figyelj, hogy a célcsoportod is jelen legyen az adott felületen!

 

Add önmagad!

 

Az introvertáltak egyik nagy hibája, hogy megpróbálnak mások lenni, mint amilyenek valójában.

Ne próbálj olyan lenni, aki nem vagy!

Ne próbálj extrovertált lenni, ne próbálj meg szerepet játszani online, mert az nem fog hosszú távon működni.

Tudatosítsd önmagadban és fogadd el az introvertált személyiségedet és fordítsd a javadra! Oszdd meg egyedi nézőpontjaidat és személyiségedet a közönségeddel!

Az emberek ebben a pörgő, gyorsan változó világban értékelik az őszinteséget és a hitelességet. Bármennyire is felgyorsult a világunk, az emberek emberektől szeretnek vásárolni, a számukra megbízható személytől szeretnek tanácsot elfogadni. Legyél tehát őszinte és hiteles, mert ez segít növelni a bizalmat irántad.

 

Összefoglalás

 

Ahogy látod introvertáltként az online jelenlét kialakítása kihívást jelenthet, de nem lehetetlen. Erősségeid kihasználásával és hitelességeddel sikeres üzletet építhetsz az online térben.

Ne felejts el a szakértelmedre összpontosítani, használd a közösségi médiát, és légy önmagad!

Ezáltal képes leszel önbizalmat és szakértői státusz építeni a szakterületeden.

Ha pedig nem tudod, hogy hogyan fogj hozzá, akkor iratkozz fel a Csendes Tippekre, és hagyd, hogy segítsek!
Kattints ide és nézd meg, hogy mit jelent ez!

 

 

Ella

Introvertált vállalkozóknak segítek önazonos, magabiztos online megjelenés kialakításában, és a személyiségükhöz igazodó, stabilan növekvő üzlet felépítésében.