fbpx
Blog

Halogatás – Ne hagyd, hogy irányítsa az életed!

Read Time:1 Minute, 38 Second

 

A halogatás gyakran elkerülhetetlen kísérőnk lehet, de ne hagyd, hogy irányítsa az életedet és a vállalkozásodat.

Ebben a blogbejegyzésben megismerheted a halogatás vállalkozásodra gyakorolt hatását, és megismerhetsz néhány hatékony módszert, amely segíthet legyőzni ezt a káros szokást.

Készen állsz?

Akkor vágjunk bele!

 

Miért halogatsz?

Az introvertáltak hajlamosak mélyen átgondolni a dolgokat, ami időnként túlzott elemzésbe torkolhat. Ez pedig hozzájárulhat a halogatáshoz, ennek hatására késleltetjük a döntéseket és a cselekvést.

Ugyancsak állhat a halogatás mögött a félelem is. Félelem például attól, hogy:

  • amit elkészítettél az nem elég tökéletes, ezért még nem mutatod meg senkinek
  • mégsem vagy olyan jó, mint mások gondolják, és mi lesz, ha ez kiderül
  • megítélnek, kinevetnek, ha megmutatod, amin dolgoztál

 

Mit tehetsz ellene?

Összegyűjtöttem 5 olyan dolgot, ami tapasztalataim alapján segíthet leküzdeni a halogatást.

Nézzük, hogy melyek ezek!

  1. Tervezd meg a feladatokat: Bontsd le a feladatokat kisebb, kezelhető részekre. Így könnyebb lesz belevágni, és az apró lépések fokozatosan elvezetnek a nagyobb eredményekhez.
  2. Állíts fel határidőket: Határozd meg konkrét határidőket a feladatok elvégzésére. Ez segít összpontosítani és a határidőre való készültség inspirációt nyújthat a munkához.
  3. Kérj támogatást: Oszd meg a céljaidat és a feladataidat másokkal, például családtagokkal vagy barátokkal. Ők bátorítanak és számonkérnek, ami motivációt nyújthat a halogatás legyőzéséhez.
  4. Hozz létre motivációs környezetet: Vedd körül magad olyan tárgyakkal vagy inspiráló idézetekkel, amelyek emlékeztetnek a céljaidra és motiválnak a cselekvésre.
  5. Engedd el a tökéletességet: Ne törekedj a tökéletességre, mert az időpazarláshoz és az elvárások túlzott növeléséhez vezethet. Inkább fogadd el a haladást és az apróbb hibákat is, hiszen azok részei az előrehaladásnak.

 

Tapasztalatom szerint a halogatás mögött a legtöbb esetben valamilyen félelem áll.

Ha úgy érzed, hogy te is ebben a helyzetben vagy, de még nem sikerült megfogalmaznod vagy megoldanod, akkor fordulj hozzám bizalommal.

Egy coaching folyamat során nagyon szépen fel lehet tárni a halogatás mögött húzódó okokat. Az okok felismerésével, tudatosításával és a félelemmel való szembenézéssel te is legyőzheted a halogatást, és végre elindulhatsz a céljaid felé! Kattints ide az elérhetőségeimhez! 

Ella

Introvertált vállalkozóknak segítek önazonos, magabiztos online megjelenés kialakításában, és a személyiségükhöz igazodó, stabilan növekvő üzlet felépítésében.