fbpx
Blog

5 ok, amiért neked is szükséged van egy vízióra

Read Time:2 Minute, 51 Second

 

Business coachként nagyon fontosnak tartom, hogy egy vállalkozó rendelkezzen vízióval.
Mai blogbejegyzésemben 5 okot is hoztam arra, hogy miért!

A vízió kulcsfontosságú szerepet játszik egy vállalkozás és egy vállalkozó életében. Ma szeretném megmutatni neked, hogy mi az 5 ok, amiért neked is meg kell fogalmaznod a víziódat, és arra is szeretnék kitérni, hogy hogyan tud hozzájárulni egy vízió a vállalkozásod sikeréhez!

 

1.A vízió irányt és fókuszt ad

 

A vízió olyan, mint iránytű: meghatározza pontosan, hogy hova szeretnél eljutni. Segít neked, hogy a céljaidra összpontosíts és elkerüld a szétszórtságot. A vízió az alapja a vállalkozásodban meghozott döntéseknek és tevékenységnek, illetve segítségedre van a hatékony és tudatos munkavégzésben.

 

2.A vízió inspirál

 

Introvertáltként gyakran a belső világunkból merítünk inspirációt. Ha van egy víziód, akkor az segít felébreszteni benned a szenvedélyt és a motivációt, és akkor is képes leszel kitartóan dolgozni a céljaidért, ha elfáradsz. Amikor nehézségekbe ütközöl, akkor a víziód lesz az, ami emlékeztet arra, hogy miért indítottad el a vállalkozásodat, és ez fog segíteni áthidalni a kihívásokat is.

 

3. A vízió segít a célkitűzésben

 

Ha van víziód, akkor sokkal könnyebben tűzöl ki rövid és hosszú távú célokat. Ez az átfogó kép ugyanis arra ösztönöz, hogy magasabb szintű célokat is kitűzz, olyanokat, amelyek túlmutatnak a mindennapi tevékenységeken. Így mindig tartani tudod a fókuszt, és elkerülheted a szétaprózódást. Ne feledd, ha megvan a célod, akkor fókuszáltabban és hatékonyabban fogsz tudni dolgozni!

 

4. A vízió segít alkalmazkodni a megváltozott helyzetekhez

 

Bár a vízió hosszú távú irányt ad a számodra, mégis egyben rugalmasságot is biztosít. Gondolj csak bele, hogy ha van egy tiszta képed, hogy hova szeretnél eljutni, akkor nem baj, ha megváltoznak a körülmények, képes leszel alkalmazkodni és megtalálni a célodhoz vezető utat. Míg ha nem tudod, hogy merre tartasz, akkor egy vírushelyzet, egy adóváltozás vagy bármilyen más körülmény megijeszt. az ijedtség és a pánik pedig összezavar és csökkenti a hatékonyságot.

Introvertáltként az egyik szuperképességed, hogy alapos vagy és átgondoltan tervezed meg a munkádat. Nos, a vízió pont ebben segít, hiszen ha ki van dolgozva, hogy mit szeretnél elérni, akkor tudni fogod, hogy a megváltozott körülményeken belül milyen eszközöket kell választani.

 

5. A vízió segít a közösségépítésben

 

A vízió nem csak neked, mint vállalkozónak segít, hanem irányt mutat az ügyfeleidnek és a követőidnek is. Amikor ugyanis egy vállalkozó egy jól meghatározott vízióval rendelkezik, akkor vonzóvá válik azok számára, akik hasonló értékeket és célokat osztanak meg. Ez pedig erősíti az elköteleződést, a kapcsolódást és motivációt ad.

Ahogy látod egy vállalkozó számára nélkülözhetetlen a vízió megfogalmazása az üzleti sikerhez. A vízió segít ugyanis irányt mutatni, inspirációt nyújtani és célkitűzéseket megfogalmazni. Emellett pedig rugalmasságot és motivációt biztosít a változó környezetben.

 

Mit tegyél, ha meg nem fogalmaztad meg a saját víziódat?

 

Ha úgy érzed, hogy önmagad nem tudod megfogalmazni a víziódat, akkor fordulj hozzám bizalommal!

Business coachként segítek abban, hogy egy más szemmel nézz a vállalkozásodra és önmagadra. Az önismeret ugyanis az alapja mindennek. Hiszem, hogy kellő önismeret nélkül egy vállalkozó nem tud önazonosan kommunikálni és online megjelenni, ezért ezzel érdemes kezdeni.

Ha szeretnéd a segítségemet kérni, akkor egy coaching folyamaton keresztül szakmai tudásommal támogatlak abban, hogy megfogalmazd a céljaidat, az értékeidet, az egyediségedet és az erősségeidet. Ezek tudatában pedig pontosan látni fogod, hogy mi a te víziód, és ezt hogyan tudod felhasználni arra, hogy a személyiségedhez illeszkedő vállalkozást építs!

 

Kattints és foglalj egy ingyenes időpontot ahhoz, hogy megbeszéljük a részleteket!

Ella

Introvertált vállalkozóknak segítek önazonos, magabiztos online megjelenés kialakításában, és a személyiségükhöz igazodó, stabilan növekvő üzlet felépítésében.