fbpx
Blog

3 tipp, hogy növeld az önbizalmadat online vállalkozóként

Read Time:3 Minute, 34 Second

Ha olyan vállalkozó vagy, aki termékeivel vagy szolgáltatásaival online is szeretne megjelennni, akkor tudnod kell, hogy az online láthatóság és az online jelenlét kulcsfontosságú ahhoz, hogy sikeres legyél. Azonban, ha introvertált személyiséggel élsz, akkor előfordulhat, hogy az önbizalom hiánya akadályozhat a sikerhez vezető úton. De ne aggódj, az önbizalom fejlesztése lehetséges, és a következő tippekkel hatékonyan erősítheted az önbizalmad!

 

1. Ismerd meg az erősségeidet és a lehetőségeidet!

 

Az online láthatóság és jelenlét erősítése során az első és legfontosabb lépés az, hogy megismerd az erősségeidet és a lehetőségeidet. Tisztában kell lenned azzal, hogy milyen képességeid és tapasztalataid vannak, hogy mely területeken vagy jó és melyek azok a területek, amelyeken fejlesztened kell magadat. Ha tisztában vagy az erősségeiddel, akkor magabiztosabb leszel az online jelenléted kialakításában és az önbizalmad is növekedni fog. Az első lépés tehát, hogy ismerd fel és tudatosítsd a saját erősségeidet!

 

2. Vizsgáld meg az online jelenléted és az online láthatóságod!

 

Az online láthatóság és az online jelenlét meghatározó a sikered szempontjából. Éppen ezért, ha már készítettél tartalmat az internetre, van honlapod, esetleg közösségi média profilod, akkor először érdemes alaposan átvizsgálnod ezeket a felületeket.

Vajon hatékonyan használod-e a közösségi média platformokat a célközönséged elérésére?
Megfelelően jelenik-e meg az online vállalkozásod a Google keresési eredményeiben?

Az önbizalom fejlesztése érdekében fontos, hogy tudd, hogy az online jelenlét és az online láthatóság mennyire hatékony, és mely területeken kell javítanod. Vizsgáld meg, hogy egységes-e a megjelenésed és a kommunikációd minden  felületen! Ha valaki rád keres, akkor mit talál? Nagyon sok vállalkozónál például alapvető hiba, hogy az egyik felületén teljesen mást kommunikál magáról, mint a másikon, ezért ez összezavarhatja az érdeklődőket.

 

3. Légy önmagad, önazonos és elérhető!

 

Az online világban sokan igyekeznek azt sugallni, hogy tökéletesek, és az életük csupa sikertörténet. Azonban, ahogy az offline életben, az online világban is fontos, hogy önazonos maradj és önmagadat add! Csak akkor lehetsz hiteles!

Legyél önmagad, és mutasd meg a követőidnek az emberi oldaladat is. Ha megosztasz személyes történeteket, akkor az általában nagyon hatékony módja annak, hogy közelebb kerülj az olvasóidhoz és növeld az online jelenlétedet. Az introvertált vállalkozók számára a személyes történetek megosztása különösen fontos lehet, mivel általában nehezebben nyílnak meg mások előtt. De ez egy olyan eszköz, amellyel nem kell megjátszani magad, csupán elmesélni, hogy te miért csinálod azt, amit csinálsz, mi motivál, miért ezzel foglalkozol és kinek akarsz vele segíteni.

Az introvertált vállalkozók számára az online jelenlét kialakítása fontos része lehet a vállalkozásuk fejlesztésének. Az online láthatóság növelése lehetővé teszi számukra, hogy eljussanak azokhoz az ügyfelekhez, akikkel személyesen találkozni nehéz lenne. Az online jelenlét emellett lehetővé teszi számukra, hogy megmutassák személyiségüket és szakértelmüket, és így kiemelkedjenek a versenytársak közül.

 

Hogyan ismerd fel az erősségeidet?

 

Ahhoz, hogy introvertált vállalkozóként az online térben is hatékonyan tudd képviselni magadat és vállalkozásodat, fontos, hogy az önbizalmadat és az önértékelésedet is fejleszd. Az önbizalom az egyik legfontosabb tényező a siker elérésében, és az online világban ez még inkább igaz.

Úgyhogy az első lépés, hogy ha eddig még nem tetted meg, akkor fogj egy papírt és írd fel az erősségeidet!

Ha ez nehezen megy, akkor hoztam neked egy egyszerű feladatot, ami sokat segíthet!

  • Írd fel az életed 7 legmeghatározóbb eseményét! – ez lehet valami sorsfordító dolog,  valami rossz, amit sikerült legyőznöd, vagyis bármi, ami számodra fontos
  • Ezután mindegyi mellé írd oda, hogy az adott helyzetben milyen képességedre, készségedre volt szükség, hogy sikert érj el!
  • Figyeld meg az egyes eseményeket, hogy találsz-e köztük bármilyen hasonlóságot! Vajon az egyes eseményeknél ugyanazokra a képességeidre volt szükség? Melyek voltak  azok, amelyek mindig jól jöttek, segítettek?
    Ezek lesznek a te erősségeid!

Ezt a feladatot kiegészítheted azzal, hogy a környezetedben megkérsz 5 embert, hogy írja le neked egy papírra, hogy szerinte melyek a te erősségeid (3-5 elegendő). A legjobb, ha az 5 ember között van munkatárs, főnök, barát, távoli és közeli családtag is, mert így lesz igazán sokrétű a megoldás.

Remélem  ezek az ötletek  hasznosak voltak a számodra!

Ha mégis úgy érzed, hogy nem boldogulsz, nem tudod megfogalmazni az erősségeidet és az egyediségedet, amelyre a vállalkozásodat építheted, akkor fordulj hozzám  bizalommal! Business coachként és mentorként egy lépésről lépésre kialakított keretrendszer segítségével segítek feltérképezni azokat az erősségeket és egyediséget, amelyre alapozva valóban olyan vállalkozást és online megjelenést építhetsz, amelyik tökéletesen illeszkedik a személyiségedhez!

 

Foglalj egy ingyenes konzultációs időpontot:

Ella

Introvertált vállalkozóknak segítek önazonos, magabiztos online megjelenés kialakításában, és a személyiségükhöz igazodó, stabilan növekvő üzlet felépítésében.